4 manieren om geen #metoo aan je broek te krijgen

Het lijkt wel alsof elke man zich tegenwoordig moet wapenen tegen verschrikkelijke aanklachten. Vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksuele roofdieren staat hoog op de agenda. Hier doen wij natuurlijk niet aan mee, dus in het kader; voorkomen is beter dan genezen, zijn hier 4 manieren om geen #metoo aan je broek te krijgen.

Kevin Spacey, Harvey Weinstein en zelfs voormalig president George W. Bush moesten er aan geloven. Zo startte de #metoo campagne niet alleen het onderzoek naar seksuele misdrijven, ook zorgde het ervoor dat veel mannen niet meer weten hoe ze zich moeten gedragen.

1. Vraag naar haar mening voor je naar de slaapkamer vertrekt

Als je net met iemand date is het lastig om af te tasten wat gepast is en wat niet. Sommige vrouwen gaan sneller dan jij en sommige gaan langzamer. Het belangrijk om er achter te komen wat zij wil van de date. Jij toont haar dat zij zelf in controle is en zelf kan bepalen waar de date naar toe gaat. Het antwoord moet je te allen tijden respecteren. Als de date bij voorspel blijft wil dat niet zeggen dat zij verplicht is voor de volgende stap. Houdt het consensueel.

2. Stel niet meteen voor om de date thuis af te sluiten

De beste dates zijn vaak avonden die te lang door zijn gegaan. Jullie hadden elkaar nog veel te veel te vertellen, hebben een lange tijd staan vrijen in de steeg achter de bar of liepen nog romantisch hand in hand over straat. Dit wil niet zeggen dat zij klaar is voor de volgende stap. Stel niet meteen voor om met elkaar naar huis te gaan. Grote kans dat ze zich bezwaard voelt om ‘nee’ te zeggen. Zeker als jullie daarvoor al innig hebben gezoend.

Kies voor de betere optie. “Dus, wat wil je nu doen?” Leg de bal in haar speelveld. Je toont zo respect en zo zet je haar niet voor het blok. Ze heeft een optie om te zeggen dat ze naar huis gaat, zonder jou en zonder dat ze je hoeft af te wimpelen.

3. Maak jullie seksuele grenzen bespreekbaar

Dit is een moeilijker onderwerp. Je hebt in dit geval wel gekozen om het bed te delen met iemand die je niet goed kent. Je weet niet wat de seksuele fantasieën van jouw bedpartner zijn en zij kent die van jou ook niet. Bespreek dit voor je op de daadwerkelijke daad overgaat. Zelfs tijdens de seks kun je te ver gaan en wordt iets dat consensueel moest zijn een nare ervaring. Geef jouw grenzen aan, dan doet zij dat ook.

4. Nee, is en blijft gewoon ‘Nee’!

Als ze ‘nee’ zegt, bedoelt ze ook dat het niet gaat gebeuren. Het is op geen enkele manier gepast om haar te gaan overtuigen om toch met jou naar bed te gaan. Ze is het niet aan je verschuldigd. Een beetje gentleman begrijpt dat natuurlijk wel. Een vrouw heeft te allen tijden het recht om te stoppen met de seksuele daad, of dat nou tijdens het voorspel is of wanneer jullie al een flinke tijd hebben liggen vozen.

Het tegengeluid is namelijk dat zij toch besluit om tot seks over te gaan als jij blijft aandringen. De volgende ochtend zal ze zich doodongelukkig voelen en dat wil jij zelf natuurlijk ook niet.

Reageer op artikel:
4 manieren om geen #metoo aan je broek te krijgen
Sluiten