Vier unieke stationwagens waarvan iedere vader droomt

Als je jong bent en op zoek gaat naar een auto let je niet op ruimte. Je wil een strak design, flinke motor en als het even kan nog wat sportieve extra’s. Wanneer je kinderen krijgt wil je dat nog steeds, maar is extra ruimte toch ook wel handig. Dan kom je uit bij de stationwagen en wij hebben, met wat hulp van onze Autovisie collega’s, vier extreem bijzondere exemplaren gevonden.

Voordat we losbarsten met de meest unieke stationwagens op deze aardbol, even een korte toelichting. De meesten zijn namelijk zogenaamde Shooting Brakes. Dit is een carrosserietype dat technische gezien hetzelfde is als een stationwagen. Volgens sommigen is er wel een verschil, namelijk het aantal deuren. Een stationwagon heeft er vijf en een Shooting Brake drie. Toch is dat verschil door de jaren heen verdwenen.

Stationwagen of Shooting Brake?

Zo verkopen ze bij Mercedes tegenwoordig een Shooting Brake met vijf deuren. En ook de gloednieuwe Volkswagen Arteon Shooting Brake heeft een achterklep en vier zijdeuren. Er is dus eigenlijk geen verschil meer. Een Shooting Brake is anno 2020 gewoon een andere woord voor stationwagen en dus kunnen we eindelijk aan het lijstje beginnen.

De meest bijzondere stationwagens ooit

1. Aston Martin DB5 Shooting Brake

Deze bijzondere stationwagen is ooit ontstaan omdat de eigenaar niet genoeg plek had voor zijn honden. Hij bleek niet de enige die behoefte had aan meer ruimte en dus liet Aston Martin twaalf van hun DB5’s ombouwen tot stationwagens. Een zeer beperkte oplage dus. Dat is ook te merken aan de prijs. Niet zo lang geleden wisselde er eentje voor dik anderhalf miljoen van eigenaar.

Aston Martin DB5 Stationwagen 2
Een DB5 maar dan als stationwagen. (Afbeelding: Wheelsage / Sbocha)

2. Ferrari 356 GTB/4 Shooting Brake

Met de gemiddelde sportwagen kun je vaak net genoeg spullen meenemen voor een lang weekend. Een week op vakantie is al een ander verhaal, tenzij je deze stationwagen versie van de Ferrari 356 meeneemt. Deze creatie werd bedacht door een Ferrari-dealer in Pennsylvania. De Amerikaanse vastgoedmagnaat Bob Gittleman vroeg hen om iets bijzonders, en zoals je kunt zien heeft hij dat ook gekregen.

Ferrari 356 GTB/4 Shooting Brake
De Ferrari 356 GTB/4 Shooting Brake. (Afbeelding: Wheelsage / Sbocha)

3. Bentley Continental Flying Star

Bob Gittleman is niet de enige vermogende klant met een bijzondere stationwagen. Ook deze Bentley werd gemaakt voor iemand met geld en een behoefte aan meer ruimte. Het Italiaanse Carrozzeria Touring nam de standaard Bentley Continental GT in ontvangst en bouwde deze om tot een unieke stationwagen. Hij is vanaf de A-stijlen opnieuw ontworpen en heeft dankzij de nieuwe daklijn 1.200 liter aan bagageruimte (als je de bank plat gooit).

Bentley Continental Flying Star sttionwagen
De Bentley Continental Flying Star. (Afbeelding: Wheelsage / Sbocha)

4. Tesla Model S Shooting Brake

Zoek je een Tesla met veel ruimte, maar is de Model X niet je ding? Dan is er gelukkig nog een optie. Het Nederlands RemetzCar heeft de Tesla Model S namelijk omgebouwd tot stationwagen. Ze deden dit in opdracht van klant die gek is op elektrische auto’s en Shooting Brakes. Het resultaat mag er zijn. Meer weten over deze bijzondere Tesla Model S stationwagen? Klik dan hier.

Tesla Model S Shooting brake
De Tesla Model S Shooting Brake. (Afbeelding: Wheelsage / Sbocha / RemetzCar)

Betaalbare tweedehands stationwagens

Bovenstaande stationwagens zijn uniek en behoorlijk prijzig. Mocht je op zoek zijn naar een duurzame tweedehands stationwagen, klik dan hier. We hebben namelijk drie uitstekende modellen gevonden die je voor nog geen 10.000 euro op de oprit hebt staan.

Reageer op artikel:
Vier unieke stationwagens waarvan iedere vader droomt
Sluiten