Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 23 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

30 jaar Nike Air Max 90 wordt gevierd met drie totaal nieuwe modellen

Nike Air Max 90 bestaat 30 jaar en het jubileum van de iconische sneakers wordt gevierd met drie nieuwe modellen. Maak kennis met de Air Max 2090, FlyEase en Verona.

30 jaar Nike Air Max 90

Tot het jaar 2000 stonden de sneakers bekend als Air Max III, maar sinds de eerste heruitgave nam het model de naam aan van zijn geboortejaar. Dat is bij meer modellen het geval. De basiskleuren van de sneakers waren wit, zwart en grijs. Inmiddels zijn ze in alle kleuren wel eens voorbij gekomen, maar het meest bijzondere model in 30 jaar tijd was het paar dat speciaal is ontworpen voor George H.W. Bush. Nu zijn er drie nieuwe modellen.

Nike Air Max 2090

Nike Air Max 2090, Air Max 90, 30 jaar, sneakers, 2
Nike Air Max 2090, Air Max 90, 30 jaar, sneakers, 1
Nike Air Max 2090, Air Max 90, 30 jaar, sneakers

Om direct maar even een eeuw vooruit te springen, richting de Nike Air Max 2090. Dit model is een verbeelding van de elektrische auto van de toekomst volgens designers van Nike. Zo is gebruik gemaakt van kleuren die het meest worden gebruikt in elektrische auto’s. Nieuw aan deze sneakers zijn onder meer de aangepaste swoosh, de air unit en de flexibiliteit. Maar de Air Max 90 is ook nog steeds terug te zien. Zo zijn de cassette (het gedeelte om de air unit) en het logo op de hiel hetzelfde als het jarige model. Komend voorjaar komen ze op de markt, lees hier meer.

Nike Air Max 90 FlyEase

Air Max 90 FlyEase, 30 jaar, sneakers, modellen
Air Max 90 FlyEase, 30 jaar, sneakers, modellen
Air Max 90 FlyEase, 30 jaar, sneakers, modellen

De Nike Air Max 90 FlyEase is een volledige make-over van het origineel die vooral opvalt door de vernieuwde achterkant. Ze zijn op een manier ontworpen dat je er zo instapt, zoals je hier ziet. Eenmaal in de schoen, klap je de clip omhoog. De kleurcombinatie is lekker 90’s, het origineel is voor een groot deel te herkennen, de moderne FlyEase-technologie geeft de sneakers een nieuwe twist. Ontworpen door Tinker Hatfield. Vanaf 9 maart te koop.

Air Max Verona (dames)

nike air max verona, air max 90, sneakers, 30 sneakers

Dan nog het damesmodel, de Verona genaamd. Deze sneakers zijn gebaseerd op de eerste Nike Air Max die exclusief voor dames is gemaakt. Het model komt op 15 februari op de markt en op 5 maart komen daar nog een paar extra kleurvarianten bij. Lees en bekijk hier meer.

? Check ook: Sneakersale: 7 premium herenmodellen met goede korting

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
30 jaar Nike Air Max 90 wordt gevierd met drie totaal nieuwe modellen
Sluiten