3 verschillende items die absoluut in jouw zomer garderobe thuis horen

Is het ietwat tegenstrijdig om aanwijzingen te geven over wat je absoluut moet dragen tijdens de meest relaxte en, hopelijk, gemakkelijkste tijd van het jaar? Ja, misschien. Zie dit artikel dan ook niet als een moetje, maar als wat extra wijsheid bij het inrichten van je garderobe.

De zomer is misschien wel hét seizoen waarin je alle moderegels vast kan pakken, om ze daarna subtiel uit het raam te mieteren. Dit is het moment iets nieuws te proberen; denk aan print op een print, dat overdonderende shirtje of die high-fashion sneakers. Niemand hoort het echt iets te boeien in de zomer. En als ze dat doen, nou ja… misschien is het voor hen dan gewoon tijd voor een lekker, koud biertje.

Dus, welke wijsheid kunnen wij dan extra aanbieden? Noem het nuttige suggesties. Omdat, hoe goed je ook bent voorbereid op de hitte, het strand en de ongetwijfeld regenachtige weken die er tussen zullen zitten, er waarschijnlijk enkele items zijn die je nog niet hebt overwogen. Hier zijn er drie van.

Knitted Polo

Ja, we weten dat jij weet wat een poloshirt is. Maar, wat we hier bedoelen valt meer te omschrijven als een ‘trui met korte mouwen’. Lichtgewicht breigoed zie je overal in de zomercollecties van 2019 en daarbinnen is de microtrend voor gebreide polo’s een trend die wij wel weten te waarderen. Dit specifieke stuk hieronder wordt heel slank aangeboden, wat doet denken aan een tof jaren 90-esthetiek.

zomer garderobe polo

Wide-Leg Shorts

De skins jeans is nu echt wel een beetje klaar hè? Gelukkig draait het steeds meer om gemak, helemaal tijdens de zomer. De hele stijging in populariteit van streetwear is hier een goed voorbeeld van. Eén van de ergste katers van de skinny jeans-trend, was dat de shorts ook mega skinny werden. Nog nooit was er zo’n schokkend en zinloos voorbeeld van looks boven gemak.

Gelukkig laten ontwerpers deze zomer duidelijk een voorkeur blijken voor shorts met een wijdere snit. Dat ziet er niet alleen beter ziet, maar voelt ook veel fijner aan. Denk aan een zoom die net boven de knie eindigt en – indien gewenst – een elastische tailleband voor extra comfort. Deze hieronder is van het zeer fijne NN07.

zomer garderobe shorts

Linnen Pak

Helaas is de kans groot dat je niet alle professionele verantwoordelijkheden deze zomer achter je kan laten. Persoonlijke activiteiten waar niemand echt zin in hebt gaan er ook bij horen. Immers, als er één ding is dat mensen graag doen in de zomer, is het wel het organiseren van verschillende bijeenkomsten, workshops, festivals, beurzen, bruiloften en andere dingen zoals dat. Een vervelende realiteit, maar het is nu eenmaal zo. Kan je er maar beter goed uitzien, toch?

Daarom raden we je aan te investeren in een linnenpak. Onze liefde voor linnen lieten we eerder deze week al blijken. Ja, ze kreuken (zoek naar naar een mix van katoenen linnen om deze eigenschap te compenseren), maar nee, dat vind je helemaal niet meer erg wanneer je op je best uitziet en met je poffertje in de volle brandende zon staat. Het jasje koop je hier en de broek hier.

linnen pak zomer garderobe
Reageer op artikel:
3 verschillende items die absoluut in jouw zomer garderobe thuis horen
Sluiten