Redactie
Redactie Films & Series 19 feb 2016

29 bizarre feiten over Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger is een held. Niet alleen vanwege een berg aan toffe offline en online acties waar menig man een grote glimlach van krijgt, maar ook omdat de spierbundel vanuit een gekweld Oostenrijks gezin wist op te klimmen tot één van de grootste filmacteurs ooit én daarna ook nog even de gouverneur van Californië werd. De onderstaande bizarre feiten vormen een mooi beeld van een bijzonder man.

1. De vader van Arnold werd in 1938 vrijwillig lid van de Nazi Partij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht hij voor de Duitsers.

2. Volgens hem was Arnold niet zijn biologische zoon. Al zijn aandacht ging daarom naar zijn broer Meinhard.

3. Meinhard stierf in 1971 tijdens een auto-ongeluk. Een jaar later overleed zijn vader aan een beroerte. Arnold is op geen van de twee begrafenissen geweest. Tijdens een interview met Forbes in 2004 vertelde hij dat zijn afwezigheid te maken had met het gedrag van zijn vader, waaronder misbruik.

4. Wel hield hij goed contact met zijn moeder en de zoon van zijn broer, Patrick. Hij betaalde voor zijn opleiding en hielp hem met emigreren naar Amerika.

5. Arnold begon met fitnessen op zijn vijftiende. Hij werd verliefd op de sport toen zijn voetbalcoach hem meenam naar de sportschool.

6. Zijn ouders waren bang dat hij homo was, omdat hij zijn kamer vol hing met posters van gespierde mannen.

7. Hij diende in 1965 een jaar lang in het leger van Oostenrijk. In hetzelfde jaar won hij eveneens de Junior Mr. Europe-contest.

8. Een jaar later deed hij mee aan de Mr. Universe-contest in Londen. Hij hoopte dat dit zijn ‘ticket’ richting Amerika zou betekenen. Helaas verloor hij van Chester Yorton, omdat Arnold minder spierdefinitie had.

9. Een van de juryleden was echter zeer onder de indruk, dus vroeg hij aan Arnold of hij hem mocht coachen. De beste man besloot Arnie zelfs in huis te nemen, omdat hij geen geld meer had.

10. In 1967 won hij de titel alsnog. Hij werd met zijn twintig levensjaren de jongste winnaar ooit. Hij won de titel vervolgens nog vier keer.

11. Een jaar later vertrok hij naar Amerika, een jeugddroom die uitkwam. Daar won hij acht keer de titel Mr. Olympia.

12. Tijdens zijn eerste jaar in Amerika begon hij samen met zijn fitnessmaatje Franco Columbu een stratenmakersbedrijf. Het werk een groot succes, niet als laatste dankzij een aardbeving waardoor hun diensten hard nodig waren. Vervolgens begon hij een postorderbedrijf voor bodybuildersbenodigdheden. Een behoorlijk verdienstelijk handeltje, want al op zijn 22e mocht Arnie zich miljonair noemen. The American Dream op z’n best.

13. In 1970 kreeg hij voor de eerste keer een rol aangeboden als Hercules in de film Hercules in New York. Drie jaar later kreeg hij opnieuw een rol toebedeeld, dit keer in The Long Goodbye. Voor zijn derde film, Stay Hungry, kreeg hij een Golden Globe voor de New Male Star of the Year.

14. Toen hij net begon met acteren, hadden castingbureaus weinig vertrouwen in hem. Zijn lichaam was te bizar, zijn accent te raar en zijn naam te lang. Ze wilden dat hij zijn naam zou veranderen, maar Arnie hield vol.

15. Zijn leven komt voor een groot deel overeen met dat van het fictieve karakter Conan the Barbarian, de grote doorbraak van Schwarzenegger. Net als Conan komt hij uit een klein dorpje, werd hij geteisterd door mishandelingen en veranderde hij zowel fysiek als mentaal in een sterke man die later ook nog koning werd (in het geval van Arnold gouverneur).

16. Veel van de stunts in zijn films deed Arnold zelf, omdat een man met zijn lichaam moeilijk te vinden was. Uiteindelijk werden Billy Lucas, Joel Kramer en Peter Kent zijn stunt doubles en goede vrienden.

17. In 1986 trouwde hij met Maria Shriver. Een journaliste, activiste en het nichtje van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Ze kregen vier kinderen: Katherine, Christina, Patrick en Christopher. In 2011 bekende Arnold een buitenechtelijk kind te hebben bij zijn huishoudster (strafpunten in het held zijn). De relatie liep op de klippen, maar de scheidingspapieren zijn volgens de nieuwsberichten nog steeds niet getekend.

18. Het bekende zinnetje ‘I will be back’ stond in het script eigenlijk als ‘I will come back’.

19. Regisseur James Cameron wilde dat Arnold de rol van Kyle Reese zou spelen. Toen Schwarzenegger het script las, vroeg hij om de rol van The Machine en wist hij Cameron te overtuigen met de simpele woorden: ‘Trust me’.

20. In 1987 ontving hij een ster in The Walk of Fame.

21. Hij is de tweede acteur die gouverneur werd van Californië. De eerste was Ronald Reagan, wie hij bewonderde.

22. Toen hij gouverneur werd, weigerde Arnold het salaris van een gouverneur te ontvangen. Ook vloog hij rond in zijn privéjet op eigen kosten (pluspunten in het held zijn).

23. Tijdens zijn gouverneurschap maakte Burger King reclame met de slagzin: ‘It’s so big and beefy, it might run for governor’.

24. Hij heeft ooit een man van de verdrinkingsdood behoed door hem te redden uit de zee.

25. Arnold was samen met Sylvester Stallone, Bruce Willis en Demi Moore de investeerder achter de Planet Hollywood-restaurants. In 2002 stootte hij zijn belangen af omdat het grote succes uitbleef.

26. Het vermogen van Arnold ligt volgens schattingen ergens tussen de honderd en tweehonderd miljoen.

27. Omdat het vervolg op Conan zwaar tegenviel, besloot hij geen sequels meer te doen. Dankzij hem bleef een deel twee van Commando, Predator, Total Recall en True Lies uit (waarvoor dank). Alleen voor The Terminator en The Expendables maakte hij een uitzondering (waarvoor nogmaals dank).

28. Hij was de eerste burger van Amerika die een Hummer kocht. De auto was zo groot dat het door de Amerikaanse overheid als een kleine vrachtwagen werd bestempeld.

29. Arnold zwemt in de awards. In 2014 kreeg hij de Action Hero of Our Lifetime Award van Empire Awards. Wat ons betreft meer dan terecht!

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
29 bizarre feiten over Arnold Schwarzenegger
Sluiten