Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Stijl 15 aug 2018

25 bizarre sneakers die wij nooit, maar écht nooit zouden dragen

Over afgelopen jaren zijn de meest uiteenlopende schoenen uitgekomen die ons soms flink aan het denken zetten. Wij veinzen onszelf geen sneaker-goeroes, maar je zult gemerkt hebben dat we op Manners enkel de sneakers selecteren die enigszins subtiel zijn. We zullen voorzichtig zijn met het woord ‘lelijk’, maar zullen deze sneakers niet snel dragen. 

Versace

Voor de goedkoopste schoenen van Versace betaal je als snel tussen de vier- en vijfhonderd euro. En daar krijg je dan dit voor…

Quilted Greek Key High-top Trainers

Hmmm, wat zullen we hier eens over zeggen. Misschien zijn dit de schoenen die we in het jaar 2078 zullen dragen, maar voor nu laten wij ze liever op de plank staan. Te koop voor 740,- euro.

Sneakers

Hercules Strap Trainers

Nope, je draagt ook geen sokken in sandalen. Zeker niet in sandalen van 710,- euro.

Sneakers

Barocco Print Hercules Trainers

Is het een sok met een flinke zool? Wij weten het nog steeds niet. Over het algemeen is de pasvorm nog niet eens zo abstract, maar de opdruk maakt het gewoon net iets te heftig. Te koop voor 570,- euro.

Sneakers

Nike

Manners is groot fan van Nike. Het zijn heerlijke sneakers en veelal prachtig om te zien, maar naar ons inziens slaat ook deze gigantische sneaker-ontwerper de plank soms compleet mis. Je moet echt een goed uitgedachte stijl hebben om deze sneakers te kunnen dragen, maar helaas zijn ze allerminst gentleman-waardig.

Nike Air More Uptempo

Het zal ongetwijfeld niet de bedoeling zijn geweest van Nike, maar de sneaker oogt goedkoop door het grote ‘Air’ embleem. Toch betaal je er wel 169,99 euro voor.

Sneakers

Nike Air Vapormax Plus

Echt way too much. Ook te koop voor way too much 209,99 euro.

Sneakers

Nike Flight Bonafide

Deze schoen mag aansluiten in het rijtje: ‘misschien leuk over 70 jaar, maar voor nu is ‘ie veel te futuristisch’. Hij is wel in de aanbieding voor 104,97 euro.

Sneakers

Nike SF Air Force 1 Hi

Je hebt ‘high’ modellen en dan heb je deze. Toegegeven, het zijn laarzen, maar het weet net niet de juiste snaar te raken. Ook in de aanbieding voor 132,97 euro.

Sneakers

Nike Air Zoom Chalapuka

Hier mist iets… O ja, de zijkant is niet afgemaakt. Het moet echt bij je persoonlijke stijl passen. Wij hebben er in ieder geval niets mee. Momenteel kost ‘ie 118,97 euro.

Sneakers

adidas

We hebben lang moeten zoeken naar sneakers van adidas die wij niet snel zouden dragen en dat is een goed teken. De schoenen zijn doorgaans strak en minimalistisch. Sterker nog, gisteren schreven we nog over de witte Stan Smith-modellen die je prima onder een pak kunt dragen. Deze modellen vallen echter ver, ver buiten die boot. Het ligt veelal aan de vorm van de zool die het geheel er zeer abstract uit laten zien.

adidas Harden Vol. 2 MVP

Ongeacht de naam, onze MVP is het zeker niet. Je vindt ze hier voor 159,95 euro.

Sneakers

adidas Prophere

Er is iets met de kleur en de rare vorm van de zool waardoor wij hem liever overslaan. Wil jij hem wel? Dan koop je hem hier voor 129,95 euro.

Sneakers

adidas Originals Crazy BYW

Deze sneaker doet z’n naam eer aan. Het is inderdaad een gekke schoen. Hou jij daar van? Dan bestel je hem hier voor 169,95 euro.

Sneakers

adidas NMD_XR1 Winter

Details zijn belangrijk, maar je kunt ook te ver gaan. Wellicht zijn ze daarom ook in de sale voor slechts 89,95 euro.

Sneakers

Reebok

Stijlvol zijn ze nooit echt geweest, maar er zit met vlagen nog wel eens een pareltje tussen de berg stenen. Deze drie sneakers tillen ‘apart’ naar een heel nieuw niveau.

Reebok Mobius OG MU

Ondanks zijn moderne design en kleurgebruik, komen deze sneakers goedkoop over en dat zijn ze niet. Je betaalt er 139,95 euro voor.

Sneakers

Reebok Kamikaze II ALT-LAX

Het ‘kamikaze’ gedeelte snappen we wel, het is stijl-zelfmoord om deze sneakers te dragen. Gelukkig kosten ze nog maar 74,98 euro, meer moet je er niet voor over hebben.

Sneakers

Reebok DMX Fusion PI

We snappen het principe, ook Reebok wilde een mesh-sneaker in hun line-up aanbieden, maar de uitvoering is wederom wat goedkoop. Misschien zijn deze sneakers daarom ook in de sale voor 69,98 euro.

Sneakers

PUMA

PUMA is een van de weinige merken die een sterke basis line-up heeft met stijlvolle schoenen die bijna altijd goed scoren, maar als dit merk gaat experimenteren, kom je vreemde vogels tegen. We kunnen hen alleen maar bewonderen voor de moed en innovatie, maar we vragen ons soms wel af voor wie deze sneakers zijn bedoeld.

PUMA x SEGA RS-0 SONIC

Het probleem is dat ze er te kinderlijk uitzien, maar voor volwassenen bedoeld zijn. Over de populariteit valt echter niets te zeggen, de sneakers zijn al enige tijd uitverkocht.

Sneakers

PUMA x DIAMOND Abyss

Dit zijn indoor-sportschoenen, toch? Je koopt ze hier voor 160,- euro.

Sneakers

PUMA Mostro Ajar

In de beschrijving staat sportschoen, maar of ‘ie ook lekker zit kunnen we je niet vertellen. Wij zouden hem nooit aantrekken, maar jij kan er zelf voor 90,- euro achter komen.

Sneakers

PUMA x HAN KJØBENHAVN TSUGI Mi

Waarom zit er een stop op de voorvoet van de schoen? Hoe dan ook, je bestelt ze voor 126,- euro.

Sneakers

PUMA Disc Blaze Frosted

Handig voor mannen met smalle voeten, maar wederom: waarom de stop? Dit aparte paar sneakers koop je voor 150,- euro.

Sneakers

Dan deze nog

Hierboven staan de grotere merken die bij tijd en wijle bizarre sneakers ontwerpen, maar we zijn er nog niet. Deze vreemde sneakers kwamen wij de afgelopen tijd ook tegen en we zijn benieuwd wat jij er van vindt

Vans Ultrarange Gore

Experimenteren blijft belangrijk, maar Vans kan het maar beter bij hun strakke skater-design houden. Te koop voor 105,- euro.

Sneakers

Calvin Klein Jeans – Marvin

Naar onze mening klopt er maar weinig aan deze schoen. De zool is te dik, het ontwerp oog te goedkoop en de prijs van 174,95 euro is daarmee ook veel te hoog.

Sneakers

Off-White (en dan eigenlijk alles)

Hoewel Off-White beste dikke samenwerkingen heeft met Nike, valt er op hun eigen sneakers nog veel te halen. Voor deze ‘design-sneakers’ betaal je, 450,- euro om precies te zijn.

Sneakers

Gucci Ace High Top

Dit had een prima sneaker kunnen zijn, ware het niet de grote band op de hals met daarop de merknaam. We snappen het, het is Gucci, maar of je dat ook zo duidelijk wil uitdragen? Daar mag nog 590,- euro voor betalen ook.

Sneakers

Balenciaga

We weten dat Balenciaga geen doorsnee schoen maakt, maar deze sneakers zien er gewoonweg goedkoop uit. De logge schoen kost echter 695,- euro.

Sneakers

Mooie sneakers?

Kun je hier nou ook niets mee? Dan kunnen we je de hand schudden. Lees verder in ons dossier over alle toffe sneakers die wij van dag tot dag vinden of…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
25 bizarre sneakers die wij nooit, maar écht nooit zouden dragen
Sluiten