Alrik de Jong
Alrik de Jong Kunst & Fotografie 7 jul 2019

De 24-uur-foto’s van Stephen Wilkes combineren dag en nacht

In 2008 begon fotograaf Stephen Wilkes met zijn project Day to Night. Iedere foto representeert een complete dag van bekende plekken op aarde. In zo’n foto gaat aardig wat werk zitten en dat is een understatement.

Day to Night van fotograaf Stephen Wilkes

Om tot zijn foto’s van het project Day to Night te komen, maakte Stephen Wilkes meer per locatie dan 1.000 foto’s in een periode van 24 tot 28 uren vanaf hetzelfde perspectief. Die foto’s zijn digitaal samengevoegd, een proces dat dagen zo niet weken duurt. “Dit project was voor mij een enorme fotografische uitdaging. Er zijn veel unieke benaderingen om tijd te visualiseren middels fotografie, maar ik wilde een techniek die helemaal van mezelf was”, zegt de fotograaf. Hieronder een compilatie van zijn werk, meer foto’s bekijk je op de website van ARTITLEDcontemporary, de galerie die zijn werk in Europa vertegenwoordigt.

De fotograaf heeft een boek uitgebracht bij uitgeverij Taschen, hieronder een paar hoogtepunten.

Yosemite National Park, Verenigde Staten

Amsterdam, Nederland

Serengeti National Park, Tanzania

Wrigley Field, Chicago, Verenigde Staten

Falklandeilanden

Brooklyn Bridge, New York, Verenigde Staten

Parijs, Frankrijk

Santa Monica, Los Angeles, Verenigde Staten

Vaticaan, Vaticaanstad

Trafalgar Square, Londen, Groot-Brittannië

Central Park, New York, Verenigde Staten

TED Talk Stephen Wilkes

Duidelijk, niet zo maar een projectje. TED nodigde Stephen Wilkes twee jaar geleden uit om te vertellen over Day to Night. Bekijk de TED Talk hieronder.

The passing of time, caught in a single photo | Stephen Wilkes

Photographer Stephen Wilkes crafts stunning compositions of landscapes as they transition from day to night, exploring the space-time continuum within a two-dimensional still photograph. Journey with him to iconic locations like the Tournelle Bridge in Paris, El Capitan in Yosemite National Park and a life-giving watering hole in heart of the Serengeti in this tour of his art and process.

? Bekijk ook deze foto van de skyline Shanghai, die zó High-Res is, dat je kunt inzoomen tot op de gezichten van mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 24-uur-foto’s van Stephen Wilkes combineren dag en nacht
Sluiten