Redactie
Redactie Stuff 18 mei 2017

‘In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen’

Volgens het bedrijf StoreDot worden volgend jaar accu’s op de markt gebracht die binnen vijf minuten opgeladen kunnen worden. Naar het schijnt worden de accu’s begin volgend jaar massaal geproduceerd door twee Aziatische accufabrikanten. Om welke fabrikanten het gaat en voor welke smartphone producenten de accu’s bestemd zijn, is nog onbekend.

Hoewel vijf minuten een recordtijd is, lijkt het nog lang in vergelijking met eerdere claims van het Israëlische StoreDot. In 2014 beweerde het bedrijf namelijk dat er accu’s zouden komen die binnen dertig seconden van vers levenselixer werden voorzien.

Smartphone-producenten hebben geen interesse

Hoewel een snellere laadtijd voor de meeste mensen goed nieuws is, vindt Ben Wood van CCS Insight de claim twijfelachtig. Volgens Wood zouden smartphone-producenten na de problemen met de Samsung Galaxy Note 7 niet zo snel overstappen op een nieuwe technologie. In ieder geval niet zonder eerst uitgebreid onderzoek te doen.

Dus ook al worden de accu’s volgend jaar daadwerkelijk geproduceerd, dan is het nog steeds de vraag of de smartphone-grootmachten op deze aarde ermee aan de haal gaan.

Als het aan de Nederlandse startup Trust Energy ligt, gebruikt overigens niemand meer batterijen in de toekomst. Hun doel is door middel van Light Energy de vervuilende batterijen helemaal af te schaffen.

Dit artikel verscheen als eerste op WANT.

Reageer op artikel:
‘In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen’
Sluiten