Redactie
Redactie Clothing 21 jan 2016

20-jarige kleedt zich als jaren 30 dandy

Ethan Wong is slechts 20 jaar oud maar loopt er dagelijks bij als een op-en-top-gentleman uit vervlogen tijden. Zijn voorkomen is wellicht niet jouw smaak maar je moet Ethan wel respecteren, zeker als je bedenkt hoé hij zichzelf deze stijl heeft aangemeten, namelijk met een zeer beperkt budget.

Op The Gentleman’s Gazette doet Ethan zijn verhaal. Het complete video-interview kun je hier vinden. Ethan’s liefde voor de formele kledingstijl uit de jaren 30 begon toen hij op Facebook een evenement zag in Disneyland. Tijdens deze ‘Dapper Day’ komt iedereen vintage chique gekleed naar het pretpark. Na het zien hiervan begon Ethan met het verzamelen van de items die hem de jaren 30 dapper look gaven.

Is Ethan’s stijl geschikt voor dagelijks gebruik? Zeer waarschijnlijk niet. Inspirerend is zijn stijl wel. Of je er nu van houdt of niet; je kunt niet ontkennen dat hij buitengewoon veel aandacht aan zijn voorkomen besteedt. Dat siert hem en dat zie je. Wat vooral interessant is, is het feit dat je ook met een krappe portemonnee een goede outfit bij elkaar kunt shoppen. Ethan koopt vrijwel al zijn kleding tweedehands. Bronnen als Marktplaats en tweedehands shops zijn goudmijnen hiervoor. Wie bereid is om hier tijd in te investeren, zal vrijwel altijd scoren. Laat je vooral niet afschrikken door kleding die er een beetje smoezelig uitziet, daar heb je een wasmachine of stomerij voor.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
20-jarige kleedt zich als jaren 30 dandy
Sluiten