Jan
Jan Wheels 20 jan 2019

Deze Alfa Romeo GTV uit 1969 is de retro droom van iedere autoliefhebber

Alfa Romeo; het merk staat al jarenlang symbool voor alles wat een sportieve auto definieert. Kracht, souplesse, snelheid en een elegant voorkomen. Dat wordt vervolgens gecombineerd met sportieve prestaties, kortom de droom van elke man. De Alfa Romeo 1750GT Veloce is dan ook een uniek exemplaar waarbij menig mannelijk bewonderaar spontaan gaat watertanden.

In alle opzichten een unieke Alfa Romeo

De prachtige Alfa Romeo 1750 GTV-coupé was een uiterst elegante verschijning op de weg en blonk uit in hanteerbaarheid, voor die tijd een absoluut pluspunt. De wagen had maar liefst vijf versnellingen, schijfremmen, vier sportief uitziende wielen, verstelbare stoelen en een zeer compleet dashboard. In alles dus de natte droom van elke man in die tijd.

De klassieke investering voor de echte liefhebber

Tegenwoordig kijken we van dergelijke eigenschappen niet op. We vragen ons hooguit af hoeveel de wagen verbruikt, hoe stil hij is en hoe hard hij kan. Toch blijft de liefde voor een oldtimer als de Alfa Romeo 1750 GTV bestaan. Als je er dan één spot, is dat bijzonder. Als die dan ook nog eens te koop staat is het een unicum.

Restauratiekosten: 30.000 dollar

Deze Alfa Romeo GTV uit 1969 is een recent gerestaureerd exemplaar, prachtig afgewerkt in brons metallic grijs, compleet met een zwart interieur. Dit exemplaar lijkt in een uitzonderlijke staat te verkeren en wordt nu te koop aangeboden. De prijs is er echter naar. De wagen is met veel liefde en geduld gerepareerd waarbij kosten nog moeite werden gespaard. Ruim 1.000 manuren en een dikke 30.000 dollar verder staat dit model te wachten op een nieuwe eigenaar. Voor de liefhebber: de aanpassingen omvatten bijvoorbeeld een set van sidedraft Weber carburateurs, Rota lichtmetalen wielen, een stinger uitlaat, en nog veel meer. Je kunt nog een bod uitbrengen, maar wees er snel bij: dit type wagen zal je de komende jaren niet snel weer aantreffen. Meer zien van deze Alfa? Klik dan hier.

Liever een moderne Alfa Romeo? Lees dan hier hoe we los gingen met de Stelvio op het Formule 1 circuit van Paul Ricard.

Blessthisstuff

Reageer op artikel:
Deze Alfa Romeo GTV uit 1969 is de retro droom van iedere autoliefhebber
Sluiten