1917 trailer: brute oorlogsfilm wordt een technisch hoogstandje

De regisseur van Skyfall is terug met een nieuwe film: 1917. De oorlogsfilm Midway is een groot succes, en alles wijst erop dat deze film ook gaat scoren. Kijkers volgen het verhaal van twee Britse soldaten.

1917 trailer: oorlogsfilm imponeert

De twee jongemannen moeten zich een weg zien te banen door de verdeelde Europese frontlinie. Ze hebben één belangrijke missie: een boodschap bezorgen die uiteindelijk het leven van 1600 mensen weet te redden. Om die brute en emotionele reis in beeld te brengen schakelde Sam Mendes niemand minder in dan Roger Deakins.

Een naam die je waarschijnlijk niet direct iets zegt, maar de films waarvoor hij als cinematograaf achter de camera stond wel. Prisoners, Fargo, Skyfall, The Shawshank Redemption, Blade Runner 2049, No Country for Old Men: zijn IMDb-pagina is een soort greatest hits collectie van Hollywood.

?Check ook: De 7 beste Tweede Wereldoorlog films op Netflix volgens IMDb

1917 film trailer
Bron: Dreamworks Pictures Bron: Dreamworks Pictures

Zonder knipjes

Hij kreeg de pittige opdracht om 1917 op een klassieke doch ongelooflijk lastige manier te filmen. Regisseur Sam Mendes wilde echt de kijker het gevoel geven dat hij een doorlopend verhaal volgt, een avontuur. Het doel was dan ook om zo min mogelijk te knippen. Zo lang mogelijke shots moeten ervoor zorgen dat het straks voelt alsof je zelf over het slagveld rent.

Dat maakte niet alleen het werk van Roger Deakins ontzettend lastig, maar ook Richard Madden en Benedict Cumberbatch moeten de ultieme takes draaien. Buiten die hoofdrolspelers om zijn er ook honderden figuranten die de ellenlange shots precies de instructies moeten volgen. Elke fout is enorm kostbaar. 1917 draait vanaf 9 januari in de Nederlandse bioscopen.

Check hieronder de nieuwste trailer, evenals een ontzettend strakke nieuwe poster:

1917 film trailer
Bron: Dreamworks Pictures Bron: Dreamworks Pictures

THE GREAT WAR Official Trailer (2019) Billy Zane, War Movie

THE GREAT WAR Official Trailer Movie in theatre Soon. © 2019 – Saban Films

Reageer op artikel:
1917 trailer: brute oorlogsfilm wordt een technisch hoogstandje
Sluiten