12 fantastische en betaalbare auto’s voor onder de 5000 euro

Redactie 16 jan 2015 Cars

Met een budget van ongeveer 5000 euro voor een tweedehands auto kom je al snel uit bij een nogal suffe occasion. Zo’n geijkte hatchback waarvan er alleen bij jou in de straat al 5 staan. Het kan ook anders. Zoek naar wat minder populaire of gewaagdere alternatieven en je trakteert jezelf op een bak met karakter en uitstraling. Die zijn 12 vette auto’s voor onder de 5000, voor de liefhebbers. De foto’s in dit artikel komen van Netcarshow.com

Alfa Romeo GT

Manners 12 vette wagens voor onder de 5000 euro Alfa Romeo GT

Onderhuids is het niets meer dan een ordinaire Alfa Romeo 147, maar dat maakt niet uit want het zit wel allemaal in een leuke, sportiever jasje. Omdat de Alfa Romeo GT enorm snel afschrijft, kun je voor ruim onder 5000 euro een tof exemplaar op de kop tikken. Wellicht niet de allerbeste auto die je voor dat geld koopt, maar wel leuk, lekker sportief en altijd met voldoende vermogen.

Audi TT

Manners 12 vette wagens voor onder de 5000 euro Audi TT

De Audi TT was, is en blijft een icoon. Waar de meeste tweedehands auto’s van die leeftijd erg snel dateren, oogt de Audi TT van de eerste generatie nog steeds tof. En hij wordt misschien alleen nog maar toffer. Je hoeft er geen vermogen op stuk te slaan: kijk zelf maar.

BMW 3-Serie E30

Manners 12 vette wagens voor onder de 5000 euro BMW E30

Toegegeven: voor zo’n oudje zijn de prijzen (zo’n 3500 euro voor een goed exemplaar) nog best fors, maar hij is het waard. Een klassiekertje in de wording. Ga voor een tweedehands model met een zescilinder en je wordt getrakteerd op een heerlijk geluid en het beste dat een achterwielaandrijver kan bieden.

Jaguar XJ

Manners 12 vette auto's voor onder de 5000 euro Jaguar XJ

Yep, ze zijn schreeuwend duur en de kans is aanwezig dat-ie je met enige regelmaat in de steek laat. Maar zeg nu zelf: voor zo’n 2000 euro mag je niet te veel verwachten toch? Mwah, toch wel een dikke V6 of zelfs V8, portie verwennerij en Engelse heritage. De markt voor dergelijke, grote auto’s is nu erg slecht maar dat biedt jou een buitenkansje.

Jeep Grand Cherokee

Manners 12 vette tweedehands auto's voor onder de 5000 euro Jeep Grand Cherokee

Niemand die deze auto aan zal schaffen omdat-ie voordelig is en dus laat de markt ‘m links liggen. Wil jij Big American gaan, dan hoef je niet meer dan een eurootje of 3000 mee te nemen voor zo’n dikke, aangenaam asociale offroader.

Land Rover Range Rover

Manners 12 vette wagens voor onder de 5000 euro Range Rover

Het Engelse equivalent van de Jeep Grand Cherokee. Het verhaal van de Amerikaan kan 1:1 worden overgenomen. De reguliere consument zit niet te wachten op zo’n slurper en daarom kelderen de prijzen.

Lexus LS

Manners 12 vette wagens voor onder de 5000 euro Lexus LS

Okay, die 5k heb je in dit geval wel nodig voor een goed exemplaar maar dan rijd je wel een onwaarschijnlijk luxe, statige limo. En ‘t is een Lexus, dus je hoeft je in de basis geen zorgen te maken dat-ie stuk gaat.

Mercedes-Benz SLK

Manners 12 vette wagens voor onder de 5000 euro Mercedes Benz SLK

Hoeft het niet groot maar wel sportief en rap? Kijk dan eens naar zo’n SLK’tje. Voor ongeveer 4500 euro heb je een exemplaar met compressor of zescilinder en dat betekent…. vermogen! Rijplezier gegarandeerd. Eventueel als cabrio, zelfs.

MG ZT

Manners 12 vette wagens voor onder de 5000 euro MG ZT

Niet de beste auto ooit gebouwd, dat geven we direct toe. Aan onderdelen komen kan ook een beetje lastig zijn maar als je op zoek bent naar exclusiviteit (echt waar, je ziet ze minder vaak dan exclusieve sportwagens), luxe en power en dat alles in een chique jasje, dan is dit een koopje.

Porsche 944

Manners 12 vette wagens voor onder de 5000 euro Porsche 944

Een Porsche kopen voor ruim onder de 5k? Natuurlijk! Okay, het is geen 911 en zeurkousen zullen zeggen dat je een poor man’s Porsche rijdt. Nou en? Dit is echt een prima sportwagen van één van ‘s werelds meest gerenommeerde fabrikanten.

Saab 9-5

Manners 12 vette wagens voor onder de 5000 euro Saab 9-5

Als je het over koopjes hebt…deze wagens verliezen hun waarde sneller dan je kunt calculeren maar waar je altijd op kunt rekenen is een fijn stukje Zweedse klasse: ruimte, luxe en vrijwel altijd met plenty vermogen. Een auto voor liefhebbers van een alternatieve luxe uitstraling.

Volvo 850 T5 R

Manners 12 vette wagens voor onder de 5000 euro Volvo T5 R

Voor een T5 R moet je een beetje zoeken. Er zijn voldoende krachtige vijfcilinders in de omloop maar specifiek de T5 R is het model dat je wilt hebben. Een powerstation eersteklas, een echte échte Volvo. Doet ‘t goed in alle kringen.

Reageer op artikel:
12 fantastische en betaalbare auto’s voor onder de 5000 euro
Sluiten