12 ijzersterke films en series die begin mei op Netflix verschijnen

Het voelt door de intelligente lockdown soms alsof de tijd stilstaat. Gelukkig is dat niet het geval en hebben we april inmiddels weer achter de rug. Mei is begonnen en ook deze maand gaat Netflix ons weer verblijden met nieuwe films, series, documentaires en meer.

Wij hebben hebben alvast een blik geworpen op wat er in de eerste helft van mei gaat verschijnen. Dat was zeker geen straf, want er zit weer een hoop mooist tussen. In dit artikel zetten we alle titels die zeker de moeite waard zijn voor je op een rijtje.

Series die begin mei op Netflix verschijnen

Into the Night

De zon geeft ons leven, maar wat als de zon opeens alles doodt wat op zijn pad komt? Vluchten voor de zon klinkt onmogelijk, maar in de Belgische thriller serie Into The Night is dat wat een groep passagiers gaat proberen. Door het vliegtuig over te nemen proberen ze de zon voor te blijven, maar al snel blijkt dat de grote gloeiende bol in de lucht niet het enige gevaar is.

Vanaf 1 mei op Netflix

Hollywood

De wereld is niet eerlijk en Hollywood spant de kroon. Het film walhalla wordt geregeerd door oneerlijke systemen en vooroordelen over ras, geslacht en seksualiteit. De serie Hollywood laat zien dat het ook anders had kunnen lopen. Dit doet deze Netflix Original door een groep jonge acteurs en filmmakers die het willen maken te volgen.

Vanaf 1 mei op Netflix

The Eddy

Damien Chazelle heeft met La La Land en Whiplash bewezen dat hij een veelbelovende filmregisseur is, maar hoe zit het met series? Daar gaan we in mei achterkomen. Dan verschijnt namelijk The Eddy. Een jazz serie over de mede-eigenaar van een matig lopende club in Parijs. Een verhaal over liefde, succes en tegenslagen met als tagline: “Muziek verslaat afwijzing, verdriet, wanhoop, ontbering, alles.”

Vanaf 8 mei op Netflix

Dead to Me – seizoen 2

Zin in lekkere donkere humor? Dan heb je het eerste seizoen van Dead to Me ongetwijfeld gezien. In deze serie gaat een weduwe op zoek naar de persoon die haar man heeft doodgereden. Die zoektocht is voorbij, maar de serie nog niet en dus krijgen we deze maand een tweede seizoen.

Vanaf 8 mei op Netflix

White Lines

Álex Pina (de maker van La Casa de Papel) komt met een nieuwe serie. Ditmaal niet over het beroven van banken, maar een onopgeloste moord. Twintig jaar na zijn vermissing duikt het lichaam van een populaire dj op. De politie staat voor een groot raadsel en dus vertrekt de zus van de dj naar Ibiza om zelf te onderzoeken wat er met haar broer gebeurd is. Daar maakt ze kennis met de duistere kant van de wereld der nachtclubs en discotheken.

Vanaf 15 mei op Netflix

Films die begin mei op Netflix verschijnen

Bad Boys

Vorige jaar verscheen het derde deel in de bioscoop, dus dit is een mooi moment om het origineel weer eens te kijken. Will Smith en Martin Lawrence zijn een stuk jonger, maar de actie en de humor zijn nog steeds ijzersterk. Dit is het schoolvoorbeeld van een vermakelijke actiefilm.

Vanaf 1 mei op Netflix

Ocean’s Eleven

Ocean’s Twelve, Ocean’s Thirteen en Ocean’s 8 stonden al op Netflix, maar het origineel ontbrak nog. Daar is in mei verandering in gekomen. Ook het eerste (en beste) deel uit deze heistfilm serie staat nu op de streamingdienst.

Vanaf 1 mei op Netflix

All Day and a Night

De plek waar je opgroeit is bepalend voor de persoon die je wordt. In All Day and a Night wordt dat nog maar eens pijnlijk duidelijk. In deze Netflix film blikt een jonge man die levenslang vast zit terug op zijn leven. De mensen, het systeem en de omstandigheden die hem tot een crimineel bestaan dwongen.

Vanaf 1 mei op Netflix

Mrs. Serial Killer

Wat doe je als je man onterecht in de gevangenis belandt? Precies, dan ga je de moordenaar imiteren om zo de onschuld van je echtgenoot te bewijzen. Of dat ook werkt zie je in de spannende thriller Mrs. Serial Killer

Vanaf 1 mei op Netflix

Stand-up en documentaires die begin mei op Netflix verschijnen

Jerry Seinfeld : 23 Hours To Kill

Na 22 jaar komt Jerry Seinfeld eindelijk met een nieuwe stand-up special. De inmiddels legendarische comedian was de laatste jaren vooral druk met zijn talkshow en andere projecten, maar nu doet hij weer waar hij het allerbeste in is.

Vanaf 5 mei op Netflix

Have A Good Trip: Adventures In Psychedelics

De gemiddelde Hollywood-ster gebruikt wel eens een middel om te ontspannen. Dat pakt alleen niet altijd goed uit. In deze hilarische Netflix docu vertellen ze presentator Nick Offerman over hun hallucinogene hoogte- en dieptepunten. Compleet met animaties en reconstructies.

Vanaf 11 mei op Netflix

Trial by Media

De media is bepalend voor hoe wij naar de wereld kijken en heeft zelfs invloed op het rechtssysteem. In de documentaire Trial by Media worden een aantal dramatische rechtszaken onderzocht waar de media veel invloed op had. Van het proces tot de uiteindelijke uitspraak.

Vanaf 11 mei op Netflix

Snowpiercer op Netflix

Naast deze films en series is ook Snowpiercer vanaf mei te zien op Netflix. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Oscarwinnaar Bong-Joon Ho. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering online en we raden je zeker aan om deze te gaan volgen. Waarom? Dat lees je hier.

Benieuwd wat er deze maand nog meer gaat verschijnen op Netflix? Bekijk dan hier het gehele overzicht van de maand mei.

Reageer op artikel:
12 ijzersterke films en series die begin mei op Netflix verschijnen
Sluiten