Inga Stoit
Inga Stoit Uncategorized 15 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

12 gekke, handige feiten over haar clitoris

De clitoris. De magische spot waarmee vrouwen hun hoogtepunt bereiken. En zeg nou zelf, naast ons eigen genot, genieten wij net zo veel van het hare. Zo nu en zelf misschien nog wel meer, omdat jij het bij haar voor elkaar krijgt. Hieronder wat fijne feitjes op een rij, die je skills kunnen verbeteren.

Alles wat je moet weten over de clitoris van een vrouw

 1. Let’s start with the basics. De verzamelnaam voor de clitoris, schaamlippen en vagina samen is vulva. Sensueel woordje niet?
 2. Dit komt je wellicht bekend voor maar (!) om alle vraagtekens voor eens en voor altijd uit te sluiten: maar liefst 50 tot 75 procent van de vrouwen heeft clitoris stimulatie nodig, om tot dat intense moment te komen. Puur seks bezorgt haar dus vaak genoeg het hoogtepunt niet, daar is meer stimulerende aanraking voor nodig.
 3. De klit ofwel de clitoris kunnen wij deels zien. Maar deze bron van genot bevindt zich voornamelijk aan haar binnenkant. De clitoris is eigenlijk bijna tien centimeter lang. Dus ongeveer even lang als jou niet-stijve penis. Gekke voorstelling toch? Iets wat je voorheen wellicht als een klein iets zag, is eigenlijk een best groot verborgen schat.
 4. De clitoris blijft een leven lang groeien. Halverwege haar dertigste levensjaar is de clitoris al vier keer groter dan in haar pubertijd. Zij wordt ouder, maar haar genot neemt niet af. De hotspot behoudt dezelfde gevoeligheid. Een ander fijn feit.
 5. Dit is een opmerkelijke (!): De klit bevat maar liefst achtduizend intens gevoelige zenuwen, dit is het dubbele van het aantal zenuwen in de penis van een man. Dit verklaart gelijk waarom vrouwen het te gevoelig vinden wanneer jij recht op je doel afgaat.
 6. De klit is eigenlijk een soort van kleinere penis. Net als de eikel heeft het een voorhuidje. Daarnaast kan de clitoris ook stijf worden! Ze kan groter worden bij opwinding, door het bloed wat er naar toe stroomt.
 7. De clitoris bestaat uit het clitoris-hoofd, de kap en de clitoris-schacht. Alleen de kop en kap bevinden zich buiten het lichaam, voor de rest moet je dieper graven. Volgens sommige seks kundigen is de G-spot onderdeel van de klit, maar andere onderzoekers beweren juist dat de G-spot niet bestaat.
 8. Verschillende soorten orgasmes bestaan daadwerkelijk. Vaginale orgasmes bestaan, maar zijn lastiger te verkrijgen dan clitoris orgasmes.
 9. Het ‘geluksknopje’ kent verschillende vormen en maten. Sommige zijn meer openbaar en andere bevinden zich wat meer van binnen. Ze reageren dan ook anders, de een houdt van soft terwijl de ander goed gaat op druk. Het kan dus best even duren voordat je die van haar goed kent. Iedere vrouw is uniek evenals haar klit. Go get to figure them out.
 10. De orgasmes van mannen en vrouwen zijn vergeleken door experts. En wat blijkt: zelfs een gemiddeld clitoraal-orgasme duurt langer dan een mans meest fantastische hoogtepunt.
 11. Het woord ‘clitoris’ komt van het Griekse woord ‘sleutel’. Kennis en oefening maken de sleutel van genot.
 12. De clitoris is er voor genot, niks meer en niks minder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
12 gekke, handige feiten over haar clitoris
Sluiten