Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 21 okt 2019

11 heerlijke looks van Nederlandse voetballers in de jaren 90

De jaren 90 zijn in alle opzichten lekker. Het was een gouden decennium voor het mondiale voetbal en door de mode uit die tijd worden we nog steeds geïnspireerd. Elf looks van Nederlandse voetballers in de nineties.

Looks van voetballers in de jaren 90

Shirts met felle prints, wijde snit, spijkerjassen, straight leg jeans, puffer coats; eigenlijk alles uit de jaren 90 kun je nu blindelings weer toepassen. We namen een kijkje in de oude doos voor de nodige inspiratie. De looks van deze Nederlandse voetballers, waarmee je een aardig elftal kunt samenstellen, zijn onbetaalbaar.

Dennis Bergkamp

looks, nederlandse voetballers, jaren 90, dennis bergkamp
Bron: ANP

Dennis Bergkamp op een voetbalveld was een vorm van kunst. In iedere goal die hij maakte, zat schoonheid verscholen; van zijn iconische stiftbal tegen RKC tot de combinatie van ballet en wiskunde tegen Newcastle United. Naast het veld was Dennis Bergkamp ingetogen en dat gold ook voor zijn looks. Op die ene avond in 1993 na, toen hij werd uitgeroepen tot speler van het jaar. Met deze heerlijke look had hij niet misstaan in de jaren 90-serie Beverly Hills, 90210.

John de Wolf en Regi Blinker

looks, nederlandse voetballers, jaren 90, john de wolf, regi blinker
Bron: ANP

John de Wolf en Regi Blinker zijn de eerste namen die opkomen als je denkt aan het Feyenoord van de jaren 90. Hun looks op deze foto zijn totaal anders, maar complementeren elkaar des te meer. Meer nineties ga je het niet vinden. John de Wolf had met zijn fashionable shirt, leren jas en bordeaux rode jeans zo de catwalk op gekund. Regi Blinker ook trouwens, in zijn Levi’s jeans, breed geschouderde colbert en cowboy-shirt. Het duo kwam zo aan in Noordwijk, voor een interland tegen San Marino.

Ruud Gullit

looks, nederlandse voetballers, jaren 90, ruud gullit
Bron: ANP
looks, nederlandse voetballers, jaren 90, ruud gullit
Bron: ANP

Er is altijd een baas boven alle andere bazen en vaak is dat Ruud Gullit. Die spijkerjas van Calvin Klein zou het nu misschien nog wel beter doen dan in de jaren 90.

Patrick Kluivert en Clarence Seedorf

looks, nederlandse voetballers, jaren 90, clarence seedorf, patrick kluivert
Bron: ANP

Op deze foto met Patrick Kluivert en Clarence Seedorf zie je hoe mooi die wijde snit bij pakken in de jaren 90 kon uitpakken. Zo gingen Nederlandse voetballers in de jaren 90 op reis. Gelukkig zijn we nu ook weer van dat hele strakke af.

Marco van Basten

looks, nederlandse voetballers, jaren 90, marco van basten
Bron: ANP

Helaas moest Marco van Basten, een van de beste voetballers ooit, in 1995 op 30-jarige leeftijd al afscheid nemen door een geblesseerde enkel. De laatste twee jaren van zijn carrière kwam hij nauwelijks nog aan spelen toe, maar tijdens zijn afscheid bij AC Milan in San Siro zat het stadion tot de nok toe gevuld. Liters water druppelden over de wangen van de milanista’s op de tribune, medespelers en in het bijzonder trainer Fabio Capello. Het outfit dat Marco van Basten destijds droeg, is inmiddels iconisch; bruin suede jack, straight leg jeans (nu weer helemaal cool), roze shirt, leren gespschoenen.

Ed de Goeij

Ed de Goeij, looks, nederlandse voetballers, jaren 90
Bron: ANP

De puffer coat is een van de modetrends voor de komende herfst en winter. Kun je zien hoever Ed de Goeij zijn tijd vooruit was.

Ronald Koeman en Erwin Koeman

ronald koeman, erwin Koeman, looks, nederlandse voetballers, jaren 90
Bron: ANP Archief

Dan twee bijna identieke looks uit het begin van de jaren 90. Vlak voor het voor Oranje dramatisch verlopen WK 1990 in Italië ontdekten Erwin en Ronald Koeman de Ray-Ban. Klein beetje groene gel in het haar en klaar.

Marc Overmars

looks, nederlandse voetballers, jaren 90
Bron: ANP Archief

Tegenwoordig kennen we Marc Overmars van zijn buikje waarop hij nog wel eens een schuiver maakt. In 1995 was hij nog volledig afgetraind. In deze look verscheen hij in dat jaar bij Sportfreaks, een programma van Harry Vermeegen en Henk Spaan. Wollen turtleneck, lekker vestje, goede lading brylcreem. Top.

⚽️ Check hier hoe de Nederlandse voetballers van eruit zien in hun vrije tijd

Reageer op artikel:
11 heerlijke looks van Nederlandse voetballers in de jaren 90
Sluiten