10x tijdloze sneakers van Nike die elke man moet hebben

Sneakers zijn zonder twijfel de meest gedragen schoenen ter wereld. Ze zitten lekker en je kan ze moeiteloos met nagenoeg iedere outfit combineren. Eén merk weet dit als geen ander, we hebben het namelijk over Nike. Je hebt honderden opties, maar dit zijn de sneakers die je in ieder geval moet hebben.

Air Max 90

Nike Sneakers

Dit is hem, de meest iconische sneaker van Nike. De millennial kent hem als geen ander. Als je vroeger niet op een paar Air Max schoenen liep, hoorde je er gewoonweg niet bij. Dat stigma is gelukkig voorbij, maar de sneakers zijn nog net zo tijdloos en comfortabel als in de jaren ’90.

Air Max 270

Nike Sneakers

De trouwe Manners-lezer heeft dit model al vaak voorbij zien komen. De Air Max 270 zijn de jubileum-uitgave van de Air Max schoenen. Zevenentwintig jaar geleden verscheen het eerste model. Het design van de 270 is daar deels op gebaseerd, met uitzondering van de grote Air unit in de hak.

Dit zijn de nieuwste en dikste Air ‘Maxies’ van Nike

Air Force 1 ’07

Nike Sneakers

In het design van de Air Force herken je alle karakteristieken van het merk terug. De schoenen zijn strak, stoer en comfortabel. Dat is waar het allemaal mee begon. De Air Force 1-modellen uit 2007 brachten de klassieke stijl van Nike samen in een moderne uitvoering. Dit model vind je vaak in één kleur.

NikeCourt Borough Low

Nike Sneakers

Zij die liever geen Air Max-sneakers droegen hadden een paar NikeCourt’s aan hun voeten. Deze pareltjes zijn veel bescheidener dan de uitgesproken Air Max 90’s. NikeCourt Borough sneakers zijn gemaakt voor de tennisbaan, maar je kan ze zonder schaamte naar kantoor dragen. Dankzij de strakke witte kleur zijn ze ook gemakkelijker te combineren met een zakelijkere outfit.

Nike Court Royale

Nike Sneakers

Dit is het minimalistischere broertje van de NikeCourt Borough. Dit model is meer retro dan modern, iets waar veel Nike-fans naar zoeken. De Court Royale-sneakers zijn nog steeds populaire tennisschoenen, maar ook met dit model heeft het merk de streetwear-trend bedient.

Classic Cortez Premium iD

Nike Sneakers

Nike Classics komen in veel verschillende soorten en maten. Cortez begon als hardloopschoen, ontworpen door Bill Bowerman. Je zou tegenwoordig kunnen stellen dat dit een prima sneaker is voor een zakelijke omgeving. De uitgesproken stijl heeft plaats gemaakt voor een subtiele vormgeving, dit geeft hem zijn serieuze uitstraling.

Air Zoom Pegasus 35

Nike Sneakers

De sporter zal hier bij zweren. Deze gestroomlijnde hardloopschoenen bieden het ultieme comfort. Dit zijn sneakers die je moet hebben als je graag lange afstanden gaat rennen. Nike speelt al decennia lang in op de streetwear. Hun schoenen zijn niet enkel bedoeld voor op de renbaan of in de sportschool, maar je kan ze gewoon combineren met een alledaagse outfit. De Air Zoom Pegasus 35 is geen uitzondering.

Air Jordan 1 Retro

Nike Sneakers

Sommigen willen nog wel eens vergeten dat Air Jordan bij Nike hoort. De, vaak hoge, basketbal-sneakers zijn nog net zo populair als vroeger. Onlangs is Nike hard van start gegaan om de Air Jordan-lijn te verversen met iconische modellen uit de jaren ’90. De Air Jordan 1 Retro stond reeds in ons vizier en met goede reden. Dit model is het ultieme jeugdsentiment, maar wel in een modern jasje.

https://www.manners.nl/sneaker-18-sneakers-gant-adidas/

 

Converse All Star Classic

Nike Sneakers

Wat doet deze schoen in een tien keer Nike lijstje? In 2003 is het bedrijf van Chuck Taylor overgenomen door Nike. Daarom moeten deze sneakers absoluut in dit lijstje. Nike heeft de stoere, robuuste sneakers met hier en daar een subtiele tennisschoen, maar All Star is de optie voor de man die graag een bescheiden doch stijlvolle sneaker draagt.

SB Zoom Blazer Low XT QS

Nike Sneakers

Dit model steekt flink af van de algemene line-up, toch hoort hij er absoluut bij. Nike-sneakers worden doorgaans gedragen door de tennissers, voetballers en basketballers. In de jaren ’90 waren de skaters echter ook een grote doelgroep. Over de jaren is Nike deze fans niet vergeten. De SB Zoom Blazers zijn speciaal voor hen.

Reageer op artikel:
10x tijdloze sneakers van Nike die elke man moet hebben
Sluiten