Redactie
Redactie Uncategorized 21 aug 2014

10 tips voor het succesvol inrichten van je huis

Wie mooi zijn huis wil stylen, moet vooral slim zijn. Met deze 10 tips voor het succesvol inrichten van je huis, kun je direct aan de slag. Wat moet je doen? Waar moet je vooral niet op besparen en wat zijn manieren om je kamers meer karakter te geven?

1. Functie boven vorm

Je kunt nog zoiets moois in gedachte hebben; zorg dat de basis van je woning functioneel en logisch is. Kies de juiste indeling waarbij sfeer en ruimte hand in hand gaan. Kijk op tekeningen wat wel en niet past, richt je huis in met één van de vele virtuele tools en varieer met je meubels om tot de juiste opstelling te komen.

2. Beknibbel nooit op meubilair

Mocht je een strak budget hebben of aan de kosten moeten denken, beknibbel dan nooit op meubilair. Goed zitcomfort is prioriteit nummer één. Zorg dus altijd voor een goede bank en comfortabele stoelen.

3. Kies de juiste decoratie

Vrijwel alle kamers ogen kaal zonder de juiste decoratie. Verkeerde decoratie kan daarentegen weer zorgen dat de sfeer die je probeert neer te zetten, compleet wordt verknald. Kies de juiste decoratie die past bij jouw interieurstijl. Inspiratie doe je eenvoudig op door te kijken in woonmagazines en naar onze interieur-artikelen natuurlijk.

4. Maak gebruik van planten en bloemen

Maak gebruik van groen voor extra sfeer en gezonde lucht in je kamers. Planten en bloemen zijn fraaie, goedkope manieren om te decoreren en te variëren.

5. Gebruik lagen

Lagen in je interieur? Hiermee bedoelen wij diepteverschillen en definitie. Het zit ‘m in details: een schouwomlijsting, kussens op de bank, een tapijt op de grond. Deze puntjes op de ‘i’ zorgen voor visuele afwisseling en een warm gevoel.

6. Het geheim van zwart

Zwart zal nooit de dominante kleur in je interieur worden; en terecht. Maar zwart moet je zeker niet helemaal vermijden. De juiste zwarte details zorgen namelijk voor extra diepte en definitie. Zo creëer je een fraai contrast. Overweeg eens een zwart vlak op de muur, zwarte lampen of zwarte accessoires.

7. Groepeer items

Het leest misschien alsof het druk is, maar items groeperen zorgt juist voor extra ruimte. Plaats items die goed bij elkaar passen ook dicht bij elkaar en hanteer ruimte tussen deze verschillende ‘collages’ om meerdere hoeken te creëren. Het toffe is dat je op deze manier makkelijk meerdere sferen of stijlen kunt verenigen in één ruimte, zonder dat dit onrustig wordt.

8. Zorg voor een eigen touch

Zorg ervoor dat jouw woning karakter ademt: jouw karakter. Decoreer je kamers met items die bij jou passen. Heb je een passie of hobby, zoek dan naar manieren om dit visueel te uiten in je huis. Met een individuele touch onderscheid je jouw huis van de massa.

9. Wees niet té trendgevoelig

Inspelen op trends is tof, maar pas op. Wees niet té trendgevoelig want dan loop je het risico dat jouw interieur om de zoveel jaar of hopeloos uit de mode is, of overdreven oogt. Blijf bij een bewezen basis door met bepalende meubels en items te kiezen voor klassiekers die de tand des tijds doorstaan.

10. Werk met foto’s

Een tip waar niet veel mensen vanaf weten: maak foto’s van je interieur om eventuele wijzigingen te bepalen. Op een foto worden details soms duidelijker dan met het blote oog. Het is als het ware alsof je een interieur voor de eerste keer onder ogen krijgt. Een foto kun je met de computer relatief eenvoudig bewerken om alternatieven uit te proberen.

Reageer op artikel:
10 tips voor het succesvol inrichten van je huis
Sluiten