Redactie
Redactie Horloges en accessoires 4 feb 2013
Leestijd: 3 minuten

10 Styling-tips die je eigenlijk al had moeten weten

1. Vertrouw je gevoel, niet de verkoopdame

Wanneer je in de winkel voor de spiegel staat (met dat gekke kledingzaaklicht) en je hebt het gevoel dat het jasje te groot is of de kraag te krap, terwijl de verkoopdame met alle macht blijft volhouden dat het je ‘uitstekend staat’, blijf bij je eigen gevoel.

2. Bruin of blauw is nagenoeg altijd beter dan zwart

Het is nu eenmaal zo, bruine schoenen kunnen gewoon altijd. Dezelfde vlieger gaat op voor navy pakken, blazers en jassen als je ze naast hun zwarte equivalent legt. Toch denken veel mannen op safe te spelen als ze in de winkel voor zwart kiezen. Maar niets is minder waar.

3. Veters horen recht, niet kruislings

Wanneer je schoenen koopt, zijn de veters doorgaans kruislings bevestigd. Doe jezelf een plezier en trek een minuut of tien uit om de veters recht door de gaatjes te halen. Heel simpel: Een uiteinde gaat van beneden in een keer door naar het bovenste gaatje. Met het andere uiteinde ga je door de rest van de gaten, bovenlangs insteken. Het zorgt ervoor dat zelfs niet al te dure stappers een gevoel van chic meekrijgt.

4. Stoom kleding niet te vaak

Sowieso kan het best in de papieren lopen wanneer je bij elk wissewasje je pakken en overhemden naar de stomerij brengt. Daarnaast is zo’n stoombeurt niet echt welgevallig voor je kleding. Dus onderneem pas een tripje naar de stomerij wanneer je kleding daadwerkelijk stinkt of er in het oog springende vlekken op zitten. Anders doet een nachtje uitwaaien al wonderen.

5. Draag je ‘goeie goed’ vaker

Sterker nog, draag het gewoon altijd! Je bent gek als je je favoriete shirt, overhemd of schoenen ‘bewaart’ voor dat ene toffe evenement of feestje dat nog moet plaatsvinden. Haal ze uit de kast en draag ze met verve. Bewaren heeft niemand wat aan. Bovendien is het zo weer uit de mode, dus show ‘m what you’ve got!

6. Ga altijd voor een maat kleiner

En dat geldt niet alleen in het geval van een pak, maar ook als het gaat om truien, shirts, overhemden, broeken, you name it. Door niet voor een maatje kleiner te kiezen, denk je vaak voor de spiegel dat stijlvolle kleding niet bij jou staat. Doe jezelf een lol, pas eens een maatje kleiner en je zult zien dat het ineens wel staat.

7. Koop een horloge reparatieset en vervang horlogebandjes naar hartelust

Wanneer je het eeuwige roestvrijstalen bandje vervangt door een knappe leren variant, lijkt het welhaast alsof je een compleet nieuw horloge draagt. En als je zelf een beetje kunt pielen met kleine schroevendraaiers en tangetjes, gaat je klokkie nog langer mee.

8. Goed passende jasjes, colberts en blazers staan heel mooi

Het is je vast wel eens opgevallen, maar de dude in het jasje ziet er meestal veel beter uit dan de gast in alleen een overhemd (desnoods met stropdas) of met alleen een shirt en spijkerbroek. Trek er je lessen uit en draag je jasjes wat vaker. Maakt niet uit waarnaartoe, want een jasje kan je outfit zowel downscalen als upgraden.

9. Vrees niet om een totaal nieuwe combinatie te dragen

Een grijs shirt onder een navy pak? Een zwart shirt onder een grijs pak? Of een rood hemd? Wat maakt het uit, trek het gewoon eens aan. Je hebt zoveel verschillende dingen in de kast liggen die erom schreeuwen gecombineerd te worden, doe het maar gewoon.

10. Maar tegelijkertijd: vrees je eigen ‘uniform’ niet

Er is helemaal niks mis met het feit dat je 95 procent van de tijd een blazer en een spijkerbroek draagt of je wollen trui met V-neck en katoenen broek. Natuurlijk is er niks mis met een nieuwe combinatie van tijd tot tijd, maar als jij je prettig voelt in een aantal stijlen, is er niemand die je tegenhoudt om daaraan vast te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 Styling-tips die je eigenlijk al had moeten weten
Sluiten