Martyn de Jong
Martyn de Jong Films & Series 20 mei 2017

10 series die je echt een kans zou moeten geven

Iedereen is tegenwoordig een zogenaamde serie-expert waardoor je continu hoort ‘Heb je die nog niet gezien!? Moet je echt doen!’ Helaas zijn dit meestal dezelfde adviezen, dus na 51 keer Breaking Bad, Game of Thrones en Suits te hebben gehoord, presenteren wij jou een ander lijstje, met de ietwat minder voor de hand liggende keuzes. Toch zijn dit echt series die je wat ons betreft gezien moet hebben.

Arrested Development (2003)

Arrested Development is serie over de levens van één behoorlijk gestoorde familie met onder andere Michael Cera en Jason Bateman in de hoofdrollen. Met een Emmy Award in de pocket is dit absoluut één van de betere comedies die je kunt kijken. Naarmate je meer gezien hebt, wordt deze alleen maar leuker. Alleen is het in het begin nog niet meteen duidelijk wat je kunt verwachten, waardoor veel mensen afhaken. Na een paar afleveringen begrijp je echter de personages en de humor en wil je meer en meer…

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst (2015)

Deze docu-serie vertelt het verhaal over Robert Durst, een miljonairszoon en tevens verdachte in diverse moordzaken. Tijdens de serie volgen we hem middels interviews en oude beelden, hetgeen snel doet denken aan Making a Murderer. Het zijn slechts 6 afleveringen, wat deze serie ideaal maakt om in een weekendje weg te kijken. Binge-gevaar is uiteraard aanwezig met de spanning en onvoorspelbaarheid die bij deze serie komen kijken.

Better Call Saul (2015)

Wie Breaking Bad gezien heeft, zal Better Call Saul gegarandeerd kunnen waarderen. Maar zelfs als je nog niet bekend met ander werk van Vince Gilligan is dit echt een must-see. Helaas hebben veel mensen hem nog niet de kans gegeven, terwijl hij wel op hun watchlist staat. Erg onterecht, als je het ons vraagt. BCS zit vol spanning en een gezonde dosis humor via excentrieke personages. Alles aan deze serie klopt, wat het één van de meest kwalitatieve series maakt die je kunt kijken.

Luther (2010)

De naam Idris Elba zou al genoeg reden moeten zijn om deze serie in één adem uit te kijken. De detective serie Luther is snel, grauw, luguber en bevat originele moorden, wat best lastig is voor een tijd waarin we alles al gezien denken te hebben. Met name de de moordenaars zijn bijzonder tof gecast, wat het echt een genot maakt om te kijken. En nogmaals: Elba.

Homeland (2011)

Homeland geeft een bijzondere kijk in de heftige wereld van de Amerikaanse CIA. De bipolaire Carrie Mathison (glansrol van Claire Danes) verdenkt Nicholas Brody (gespeeld door Damian Lewis) van terroristische motieven en moet de rest van de wereld hier nog van overtuigen. De spanning die dit oplevert is waanzinnig, waardoor je na één aflevering al direct meer zult willen zien.

Billions (2016)

Nog een toffe serie met Damian Lewis, is het vrij recent verschenen Billions. Hierin speelt Lewis de rol van een rijke zakenman die aan het hoofd staat van een gigantisch financieel imperium. Niet al zijn kapitaal is volgens het boekje verworven, wat advocaat overheidsadvocaat Chuck Rhoades reden geeft om een onderzoek te starten. Twee machtige mannen komen zodoende tegenover elkaar te staan in een strijd om geld, macht en gerechtigheid. De serie is lekker duister en biedt een diversiteit aan interessante personages. Een mannenserie pur sang.

The Girlfriend Experience (2016)

Deze serie is een afgeleide van de gelijknamige speelfilm en vertelt het verhaal van een wulpse dame in haar zoektocht naar haarzelf, seks en een carrière. Dit uit zich in een het feit dat zij terecht komt in een baan als high-end escort girl. In het begin is het koek, ei en vooral veel cash; uiteraard loopt het niet lang goed en belandt ze in de duistere kant van haar nieuwe job… The Girlfriend Experience zit bomvol suspense, seks en spanning. De zoektocht naar een antwoord op de vraag ‘waarom doet ze dit?’ is de grote reden dat je blijft kijken.

Mixology (2013)

Deze korte serie van 13 afleveringen toont één avond in de kroeg van vijf heren en vijf dames op zoek naar liefde. Het is absoluut geen romantische serie, maar juist een comedy met een subtiel randje drama. Het is vooral mooi om te zien wat de verschillen zijn tussen man en vrouw in dezelfde situatie. En met de humoristische gasten en aantrekkelijke dames ben je er zo doorheen en verlang je naar meer.

Power (2014)

James “Ghost” St. Patrick is een machtige eigenaar van een hippe club waar de New Yorkse elite bijeenkomt voor een gezellige avond. Dit is echter slechts één kant van zijn cv; onder de tafel dealt hij namelijk drugs en raakt hij verwikkeld in lastige deals met foute figuren. Omari Hardwick neemt de hoofdrol op zich en is een bijzonder interessante man om naar te kijken. Hij weet de rol als New Yorkse kingpin perfect uit te dragen en toont hoe leiderschap een gave is die niet voor iedereen is weggelegd.

Silicon Valley (2014)

De tech en startup scene van San Francisco is een wereldje apart, zoals je in de serie Silicon Valley zult ervaren. Grote bedragen en geeks gaan hier hand in hand, wat in dit geval voor komische taferelen zorgt. De serie schetst het beeld van een groep semi-autistische computerkenners die het probeert te maken in de startup scene. De serie is vermakelijk en zelfs een beetje informatief omdat je ziet hoe het er een beetje aan toe gaat in die rare wereld. Uiteraard met een vleugje goed geplaatste satire.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 series die je echt een kans zou moeten geven
Sluiten