10 adidas-sneakers die bij een zomerse outfit passen

De sneakers van adidas behoren zonder twijfel tot de meest gewilde sportschoenen in de wereld. Eerder gaven we al aandacht aan tien sneakers van Nike, maar dit keer is adidas aan de beurt. 

Originals 350

adidas sneakers

De naam geeft het eigenlijk al weg. Dit zijn de OG adidas sneakers en je bent geen fan van het merk als je niet tenminste één paar in de kast hebt staan. Dit strakke paar mag je met alles combineren. Ze hebben inmiddels zo’n iconische status, dat je ze zelfs in een zakelijke omgeving mag dragen. Zorg dan wel dat de kleuren niet vloeken.

adicross Classic

adidas sneakers

Dit model doet niet veel onder voor de Originals, behalve dat ze van leer zijn. Het stijlvolle design heeft alles te maken met de sport waar dit paar schoenen aan verbonden is: golf.

Stan Smith

adidas sneakers

Stan Smith is wellicht de meest bekende lijn van adidas. Dit paar tennissneakers draag je naar een festival, op een alledaagse dag of naar kantoor. Combineer ze met een lichtkleurig pak en je hebt een zakelijke look te pakken, maar ze zijn ook comfortabel genoeg om tot diep in de nacht op te dansen of lange afstanden mee af te leggen.

Mad Bounce sneakers

adidas sneakers

Het zijn in essentie basketbal-sneakers, maar dit paar leent zich perfect voor lange afstanden rennen of voor een harde trainingssessie in de gym. Deze toppertjes van adidas hebben een dikke dempende zool, waar hardlopers veel profijt bij hebben.

Yeezy

adidas sneakers

De ultra lichte, ultra stoere, unisex sneakers van adidas zijn zo populair dat er in Amerika websites en Twitter-accounts bestaan die als doel hebben om alle lekken rondom deze lijn te delen. Het moet je smaak zijn, maar exclusief zijn ze wel.

Campus

adidas sneakers

Dit ongedwongen, tijdloze model behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Ze zijn super veelzijdig, bieden veel steun aan de enkels en knieën en zijn makkelijk te combineren met zakelijkere outfits. Dat is altijd een pré. Ze lijken misschien op de Originals, maar wie goed kijkt ziet dat het verschil in de details en subtiliteit zit.

Neo

adidas sneakers

Sportief en stijlvol is de juiste omschrijving voor dit paar adidas-sneakers. Het zijn geen echte tennissneakers en we raden je aan om op andere modellen te hardlopen, dus waar is dit paar dan wel goed voor? Nou, dit zijn de sneakers die je in de streetwear-scene veel terugziet. Dus draag ze absoluut onder een alledaagse of sportieve outfit.

NMD

adidas sneakers

Wil je kilometers achter elkaar blijven rennen? Koop dan dit paar. Wil je festival-ready zijn? Koop dan dit paar. En heb je gewoon stoere nieuwe sneakers nodig? Volgens mij vallen we in herhaling. NMD_R1 sneakers vind je dit jaar veel. Het zijn volgens adidas zelf, absolute must-haves voor personen met een druk doch stijlvol leven. Daar sluiten wij ons bij aan.

Sneaker-kalender week 15: toffe Sneakers van Nike, Converse en meer

EQT

adidas sneakers

Je kan de EQT modellen omschrijven als de ruigere, grote broer van NMD. Dit paar lijkt veel op de NMD’s maar zijn toch wat exclusiever door de kleurrijke accenten en de kunststoffen details. Dit paar is ook weer helemaal terug voor de zomer en wordt ongetwijfeld een festival-topper.

Deerupt

adidas sneakers

Deerupt Runner, zoals ‘ie voluit heet, heeft zich gepositioneerd als de ultieme hardloop schoen. Door de extra dikke zool en comfortabele pasvorm zou je op dit paar nog veel efficiënter kunnen hardlopen. Wij hebben het zelf nog niet getest, maar veel marathonrenners namen de proef op de som en concludeerden dat deze sneaker van adidas daadwerkelijk de optimale steun biedt.

Reageer op artikel:
10 adidas-sneakers die bij een zomerse outfit passen
Sluiten