Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 13 december 2019

Maak kennis met de 1 miljard dollar kostende Star Wars attractie in Disney World

Als Star Wars-fan is het de laatste maanden van 2019 enorm genieten. We zitten middenin de fantastische live action serie The Mandalorian en volgende week gaat The Rise of Skywalker in premiere. Maar voor wie echt wil beleven hoe het is om te leven in een Galaxy far far away heeft Disney nog iets in petto. De 1 miljard dollar kostende attractie: Star Wars: Rise of the Resistance

Op de dag dat Sinterklaas hier met pakketjes aan het rondstrooien was, kregen Amerikaanse Star Wars-fans het mooiste cadeau. Een attractie die je echt laat voelen hoe het is om onderdeel te zijn van een Star Wars film. Sinds 5 december is Star Wars: Rise of the Resistance geopend en is er nog een goede reden bijgekomen om naar Orlando te vliegen.

Disney legt de lat nog hoger

Sinds 5 december is het pronkstuk van de Star Wars: Galaxy’s Edge area geopend en zijn Disney’s Hollywood Studios ineens een stuk interessanter geworden. Niet dat het attractiepark daarvoor niet de moeite waard was, maar Star Wars: Rise of the Resistance overtreft alles dat je ooit gezien hebt.

Door het een attractie te noemen, doen ‘em eigenlijk te kort. Star Wars: Rise of the Resistance is veel meer dan dat. Het is een ongekende ervaring en een kans om te voelen hoe het is om onderdeel te zijn van het Star Wars universum. Deze enerverende rit begint op de planeet Batuu en neemt je vervolgens mee op een episch avontuur.

Ontdek het Star Wars universum in het echt

Je rent door een basis van het verzet, vliegt door de ruimte, wordt opgesloten op een Star Destroyer van The First Order en maakt kennis met verschillende helden en slechteriken. Zo zie je BB-8 in levende lijve, ontmoet je Leia en vlieg je zij aan zij Poe Dameron. Op de Star Destroyer word je onthaald door Storm Troopers, kom je oog in oog te staan met Hux en probeert Kylo Ren de kracht van je geest op de proef stelt met mind tricks.

Naast alle karakters zijn het vooral de omgevingen die Star Wars: Rise of the Resistance zo uniek maakt. Het oog voor detail is ongekend en het voelt alsof je zo de films in bent gestapt. Ook wanneer je in de wachtrij staat gebeurt er zo veel om je heen, dat vervelen onmogelijk is. Zelfs voor Disney begrippen is deze nieuwe aanwinst echt van een ongekend hoog niveau.

Nu in Orlando, binnenkort in Anaheim

Met Rise of the Resistance heeft Disney de lat nog weer hoger gelegd. Als Star Wars-fan mag je deze 18-minuten durende ervaring niet missen. Daarvoor moet je alleen dus wel naar Orlando, Florida. Of naar Anaheim, Californië, want daar zijn ze momenteel bezig om de attractie ook neer te zetten. Deze zal op 17 januari 2020 haar deuren gaan openen.

Man of Many

Reageer op artikel:
Maak kennis met de 1 miljard dollar kostende Star Wars attractie in Disney World
Sluiten